Soutelande

Wonen in Zoutelande

Zoutelande is een gezellig dorp op het prachtige schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Rustig, beminnelijk en plezierig. Dat is hoe Zoutelande voor veel mensen bekend staat. Zoutelande werd in 2013 door het publiek beoordeeld als beste badplaats van Nederland. Als je dit zonnig dorpje bezoekt, zul je het zeker eens zijn met dit beeld. Verder is het het enige strand naar het zuiden gelegen in Nederland en wordt daardoor de ‘Zeeuwse Rivièra’ genoemd. Door de gunstige locatie ligt de gemiddelde temperatuur in Zoutelande altijd een paar graden hoger dan in andere kustplaatsen.

Appartementen

Een bijzonder mooie vormgeving op een mooie plek. Met de architectuur van deze appartementen, of eigenlijk deze panden, is er een duidelijke verwijzing naar de statige huizen die direct onder aan de duinen staan in Zoutelande.

Een knipoog naar de jaren 30 met kapvormen, overstekken en afwisselingen in het metselwerk, maar het comfort en de luxe van deze tijd. Ook deze ‘huizen’ staan op steenworp afstand van de duinen en het strand en dat brengt - samen met de vormgeving - het ultieme vakantiegevoel.

Bezienswaardigheden

In deze beminnelijke, kleine kustplaats kun je alles vinden om je vakantie tot een succes te maken. Zo kom je prachtige, schone, grote stranden tegen, schitterende duinen, een rustig polderlandschap en een hoop interessante bezienswaardigheden in de omgeving. In de zomer zijn er verschillende attracties, evenementen en zomermarkten in Zoutelande en de nabije omgeving, die zeker een bezoekje waard zijn.

Iets verderop langs de kust ligt Domburg, wat al eeuwen een geliefde kustplaats is waar de elite vroeger verbleef en de kunstenaars zich vestigden. Of breng een bezoekje aan Veere. In dit klein middeleeuws dorp ademt bijna alles een glorieus verleden. Prachtige forten, monumenten en een jachthaven vullen de horizon. Veere bevindt zich op een pittoreske manier aan het Veerse Meer, wat een uitgebreid watersportgebied is.

Gelegen aan het strand

Het dorpje zelf is levendig en heeft terrasjes, winkels, pubs, cafés en restaurants vanwaar het letterlijk zo’n 50 meter naar het strand is. Het prachtige strand heeft een lengte van vijf kilometer en wordt ook wel de ‘Zeeuwse Riviera’ genoemd. Dit strand is gelegen naar het zuiden en is beschermd door de hoogste duinen in de omgeving. Het strand is bekroond met een Blauwe Vlag wat betekent dat het zowel schoon en hygiënisch is en dat er veel faciliteiten aanwezig zijn.

Je kunt in een korte tijd van Zoutelande naar Zeeuws-Vlaanderen reizen door de veerboot vanuit Vlissingen te nemen. Of je kunt de Vlaamse monumentale stede Brugge en Gent bezoeken door met de auto door de Westerscheldetunnel te rijden. Dit is ongeveer een uur rijden.

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende appartementen die te koop zijn in Residentie Soutelande? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van appartementen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar (+31) (0)115 - 67 75 10